GESCHREVEN DOOR DENNIS

DE KRACHT VAN VERHALEN

Lees de collumns

Sponsoring AMREF Flying Doctors

Stratinn heeft Fred Westenberg en Robbert Bloksma gesponsord. Zij zijn met hun ‘iASSET for AMREF Flying Doctors’ team in Tanzania samen met 99 anderen de Kilimanjaro rondgefietst (400km, 4.000hm) om geld in te zamelen voor AMREF Flying doctors. In totaal is er € 641.413,93 opgehaald. Met dit bedrag worden de levens van 15.000 gezinnen positief beïnvloed. Het bedrag is op vrijdag 13 oktober overhandigd aan dr. Githinji Gitahi de CEO van AMREF Health Africa.

Stratinn is trots op alle deelnemers die mee hebben gedaan en steunt AMREF Flying Doctors in haar doelen. Naast dat zij lokaal medisch personeel opleidt, doctors naar afgelegen gebieden uitzend en patiënten naar ziekenhuizen brengen, is AMREF een organisatie die zich ook inzet voor structurele verbetering in Afrika. Dit doet AMREF door scholen te ondersteunen en te helpen onderwijzen in o.a. Hygiëne. Maar ook helpt zij met het opzetten en exploiteren van waterprojecten. Er sterven namelijk in heel Afrika 1.000 kinderen per dag door gebrek aan schoon drinkwater. Ook investeert AMREF in e-learning programma’s zodat lokale hulpverleners zich ook op afstand kunnen blijven ontwikkelen.

Fred Westenberg en Robbert Bloksma bedanken Stratinn hartelijk voor haar gulle bijdrage. Robbert: “Naast dat het fietsen een behoorlijke sportieve uitdaging was (hitte 40+ graden, en heel, heel veel stof), hebben we met eigen ogen kunnen zien hoe hard ontwikkelingshulp anno 2017 nog nodig is in de wereld.”. Fred: “Het was een groot avontuur waar ik met veel plezier en positieve emoties aan terug zal denken. Naast alle plezier dat we hebben gehad hebben we ook nog eens de levens van 15.000!!! gezinnen in Africa positief beïnvloed. Dat is nu wat ze noemen een win-win situatie”.

Stratinn sponsort

Voor meer informatie over AMREF, haar werkzaamheden of om donor te worden, ga je naar www.amref.nl.

Per dag is er een videoverslag gemaakt. Deze is op YouTube te bekijken. Klik hier om de video te bekijken.