12/02/2017 Dennis

Planning autonoom met Polca

Uxem flexible foams maakt klantspecifieke schuimoplossingen voor uiteenlopende toepassingen. Haar productiewijze kent veel kris kras stromen die een goede productieplanning lastig maken. Door in verschillende fasen een nieuwe planning te realiseren deels gebaseerd op het polca principe is de flow in de fabriek verbeterd en kan er door werkvoorbreiding autonoom gepland worden.

Uxem flexible foams heeft een productiewijze die gekenmerkt wordt door veel kris kras stromen door de fabriek. Dit maakte het lastig om hiervoor een goede productieplanning te maken met als gevolg dat de werkelijkheid in de fabriek een andere was dan de werkelijkheid in het ERP systeem. Daarnaast bestond het maken van de productieplanning uit veel impliciete ‘regels’ en kennis, waardoor de planning manafhankelijk was. Na gesprekken met de medewerkers, productieleider en werkvoorbreiding en een analyse van de productiecijfers hebben we in een aantal fases een nieuwe manier van plannen geintroduceerd. De leidende uitgangsprincipes daarbij zijn geweest dat het vooral eenvoudig moest zijn,  voldoende flexibiliteit werd behouden op de werkvloer en digitaal moest zijn. De werkvoorbreiding plant nu op 80% capaciteit en de verschillende afdelingen op de werkvloer werken nu zelfsturend door het POLCA  principe toe te passen.

www.uxem.com

Uxem Flexible Foams

“Geen standaard “consultant”, maar een technische alleskunner die niet te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken door letterlijk onder een machine te hangen. Sterk analytisch, snel en visueel denkvermogen, er is geen discussie of onderwerp die hij niet aan kan of gaat.

Dennis wil exact weten hoe iets werkt om daar een allesomvattende en soms verwoestende conclusie aan te hangen, plus het verlossende advies hoe het beter kan/ zou moeten. Daarbij denkt hij aan het gehele personeelsbestand. Change management draait namelijk om commitment en doorvoeren op alle lagen/afdelingen van de organisatie. Kortom een zwaargewicht om in te schakelen bij complexe organisatorische maar ook technische projecten.

Bij UXEM heeft Dennis geholpen met het verbeteren van ons complexe planningssysteem. In 3 fasen hebben wij de boel “omgegooid”, zonder in te leveren op de flexibiliteit of continuïteit. Levertijden en orderstromen zijn geoptimaliseerd, maar vooral is het doel behaald voor de diverse afdelingen om meer “autonoom” te kunnen werken.”
Suzanne Berghuis | Directeur Uxem Flexible Foams