31/03/2017 Dennis

Implementatie nieuwe pons laser en productiestrategie

Animo maakt koffiezet systemen voor de proffesionele markt. Voor Animo is het lasersnijden en ponsen van plaatwerkdelen het startpunt voor elk eindproduct en daarmee cruciaal in het productieproces. Om dit proces toekomstbestendig te maken was het noodzakelijk om de software, het werkproces aan te passen en de machine te vervangen. Deze complete ontdekkingstocht tot en met het projectmanagemt van de realisatie en implementatie heb voor Animo mogen doen.

Voor Animo is het lasersnijden en ponsen van plaatwerkdelen het startpunt voor elk eindproduct en daarmee cruciaal in het productieproces. Omdat een van de huidige ponslaser machines het einde van zijn levensduur had bereikt, is de kans gegrepen om de huidige productiestrategie op de ponslaser onder de loep te nemen. Na een uitvoerige analyse van de huidige werkwijze en de productiecijfers zijn er toekomstscenario’s gemaakt. Daaruit werd duidelijk dat de huidige productiestratgie op een nieuwe machine geen optie was. Daarnaast werd daardoor ook duidelijk wat de eisen waren aan een nieuwe machine. Er is nieuwe sofware, een nieuwe werkmethode en een nieuwe machine geinstalleerd waarbij een groot deel van de fabriek op de schop is gegaan, maar continu in volle productie is gebleven.


www.animo.eu

Animo Koffieapparaten

“Dennis heeft ons begeleid gedurende het grootste investeringstraject uit geschiedenis van ons bedrijf. Hierbij heeft hij met name een niet te onderschatten bijdrage geleverd bij het uitkristalliseren van de juiste, bij de nieuwe machine passende, productiestrategie. Ik heb Dennis leren kennen als een vriendelijke, oprechte maar bovenal zeer analytische persoon, die voortdurend op zoek is naar het antwoord op de ‘vraag-achter-de-vraag’.”
– Ivo Stikvoort | Animo